NYARSAFTON

idag hade felicia sonder en luftmadrass som vi hade hyrt och det var bland det roligaste idag!

igar kvall kom vi pa att vi kanske ska skriva liiite positiva saker ocksa (kanns som vi har klagat ganska mycket) och igar fick vi en san kansla som knappt gar att beskriva. vi satt pa var balkong (som for ovrigt ligger granne med phiphi's basta bar som spelar den basta musiken) som da givetsvis hordes mycket bra till oss. det var varmt och soligt och vi satt med varsin smirnoff i handen, hade flutit omkring pa luftmadrasser hela dagen och skulle snart ga ut och ata lite thaimat innan vi skulle mota upp nagra vi traffat pa stranden och ga ut med dem. vad finns att klaga pa liksom? I-N-G-E-N-T-I-N-G! life is good om vi ska citera var kara van carolina.

idag pa sjalvaste nyarsafton blir det nog faktiskt precis samma sak som alla andra kvallar, varfor inte nar det ar sa JAVLA BRA? (ursakta spraket igen men det ar morfars fel/ebba)

 



banana baaaar




ocksa banana bar. kan vara baaastaste stallet (efter reggeabar) och vi kan vara deras baaastaste kunder




khao lak






fire limbo. vi har inte stallt upp och tanker inte gora det heller, nej.



ja, vem skulle INTE vilja klamma?




det finns en bikinioverdel valj gomd dar bakom gardinen!



nu ska vi ga tillbaka till var balkong och dricka lite vatten. eller hur var det mamma? GOTT NYTT AR!


krabi-malaysia-krabi-phiphi

igar var alltsa dagen som vi skulle aka till malaysia for att fa en fin liten stampel i passen som skulle ge oss ytterligare 15 legala dagar i thailand. klockan halv atta skulle vi bli upphamtade utanfor vart "hotell". for forsta gangen i varldshistorien (?) kom dom i tid! en fiiin liten minivan var det och vi fick basta platserna, men gott om plats for fotter och ben och vaskor och allt vad det var. vi akte och hamtade upp 3 personer till och sen tog vi paus.. efter 10 min. pausen varade i 20 min och nar det var dags att aka skulle vi helt plotsligt byta buss. vi fick den skruttigaste bussen jag nagonsin sett (med bland annat mogel i taket) men det var bara att gilla laget! det var ju andra bara 10 timmar det handlade om... eftersom vi inte lyckats tillgodose vart somnbehov under natten (beroende pa att det var hal i vaggarna och vara grannars vackarklockor borjade ringa kl 5) lyckades vi sova tva timmar dar i bilen. kl var da alltsa tio och det var dags for forsta mat-och-kiss-paus.

vi fick nya plaster i bussen, langst bak istallet for langst fram och dom hade val varit bra om inte mitt sate hade ett ryggstod som lag ner (nastan) och som inte gick att falla upp. bara att sta ut. efter ungefar 20 min hander det nagot med bilen och chaufforen stannar, gar runt bilen och kikar och kommer fram till att det ar det hogra bakdacket som ar nagot vajjsing med. vi aker till en verkstad, dom kollar pa det men kan inte gora nagot at det. vi vander och aker till en annan verkstad; dom hissar upp bilen, snurrar pa dacket och kliar sig i huvudet.v inte heller dem kan gora nagot atr saken och vi far kora vidare. vi ser att en annan minibuss star i vagrenen och vantar pa oss, perfekt tanker vi. den nya var ocksa mycket finare. vi ska byta men ser da att den redan ar full... chaufforerna menar da att vi kan klamma in oss! alltsa nio personer till i en redan full minibuss.. felicia och jag skulle fa sitta pa en kant mellan chaufforen och passagerarna langst fram (baklanges skulle vi sitta dessutom) men vi vagrar. man vill ju inte do! vi far hoppa in i var buss igen och eftersom det tydligen var bromsarna det var fel pa far vi puttra fram i 30 km i timmen...

har kanske glomt att namna det, men vi hade givetvis ingen ac. ursakta bedrovligt sprakbruk men det blev JAVLIGT lokigt dar inne nar solen sken! till slut kom vi till en tredje verkstad.. kunde dom gora nagot? givetsvis inte! vad hade vi forvantat oss egentligen? det ar ju bara en verkstad? vi far aka vidare och i nerforsbackarna kanns det liiiite osakert faktiskt! vi kom iallafall fram till en verkstad tillsut som kunde laga bilen! WOHOOO. dock tog det 1,5 timme men vad gor det? bilen blev ju lagad! att vi bara hade kommit halvvags till malaysia och att det redan da hade tagit 5,5 timme gjorde inte sa mycket eller? sen gick resan dock bra! vi kom fram till malysia som vi skulle, tog oss en promenad over gransen och kilade sedan tillbaka till var bil. matpausen som vi hade blivit lovade utgick givetvis sa vi fick knapra i oss lite kex under resans gang :)

pa hemresan gick vi in med malet: vara sa storiga som mojligt, detta eftersom vi inte gillade vara torrbollar till medresenarer. vi sjong och dansade langst bak dar vi satt men det verkade inte ankomma resterande personer i bussen, speciellt inte killen brevid felicia som snarkade och dessutom lokade hur mycket som helst! (varfor lyckas vi alltid hamna brevid de som luktar varst?) (vi luktade sjalvklart nypronros, precis som dagen innan :) ) vi kom iallafall hem till slut, efter 12 timmar. men vi fick var stampel i passet och det var ju huvudsaken  sa det var det vart!  aven om resan var ratt jobbig var det bland det mest komiska pa hela resan och vi hade faktiskt riktig roligt hela tiden!



nu ar vi alltsa pa phiphi igen och vill bara tala om att skjutsen till baten fran hotellet bestod av en tuktuk som vi delade med 11 andra och deras packning. finnas det hjarterum sa finns det stjarterum!  att sakwer och ting blir till aventyr har vi iallafall lart oss har!





nu ska vi ata mat, tjohopp.


Krabi town

Just nu befinner vi oss i Krabi town och det ar val egentligen inte mycket att hanga i julgranen. Vi har hittat ett billigt boende for de tva natterna vi ska stanna har, men sa mycket mer att se verkar det inte finnas. Vi hade tom problem att hitta en vanlig restaurang.. det enda vi hittade var KFC och ett pizzastalle, men det slutade med lite halvacklig thaimat. Kanske maste man fylla pa magen med lite 7-eleven yoghurt nu, det ar iallafall tur att det finns. 7-eleven ar verkligen var raddning till allt. Oppet 24 timmar om dygnet ar de alltid beredda att radda oss, mot tex bade hunger eller brist pa toapapper. Men hur som helst... det var inte det jag skulle skriva om..

Resan hit gick bra. Vi skulle ta bussen klockan 12 fran Khao Lak, men den fick vi inte aka med pa for att den var full. Darfor fick vi vanta i solen till klockan 1, da nasta antligen kom. Val pa bussen mottes vi av en lukt som kan beskrivas som.. att 30 personer hade sprungit marathonloppet och inte duschat efter. Det var sa lokigt dar inne att det var helt sjukt. Sjalvklart hamnade vi bakom mannen som lokade mest av allt ocksa, och hans kropplukt var inte nadig. Ebba blev illamaende och jag somnade. Den dar mannen spred gifter om sin kropp.

Imorgon ska vi sitta i en minibuss i 10 timmar for att aka till Malaysia och fa nytt visum. Vi ber till gud att den bussen har AC, och jag lovar, jag DOR om lok-mannen skulle vara dar.

PUSS OCH HEJ. Hoppas att ni mar bra dar hemma! :)

sista dagen i khao lak

halla vanner! idag hade vi faktiskt tankt lagga upp lite bilder men internet ar velly slow todaaay sa det far vi nog skippa faktiskt! vi ar iallafall bruna och fina nu, om an inte alltid sa frascha, haha! eftersom det ar velly slow sa blir det en kort beskrivning av dagarna som gatt; pa julafton tog vi thaimassage pa stranden, at pa en mysig restaurang och gjorde fotscrub vilket var skooont! citaten haglade den dagen och flera ganger skrattade vi sa att vi grat! bilder fran thaimassagen kommer och efter att ha sett dom kan ni inte pasta att vi ar stela! eller kanske just det var var, eftersom det knakade bada har och dar nar dom drog i oss... skont var det iallafall!

igar, juldagen, tankte vi att nagot maste vi ju gora iallafall nar alla hemma festar, sa vi gick pa thaiboxning. extremt roligt nar en kille blev medvetslos, han verkade sa dryg sa det fortjanade han! men ganska hemskt att se nar barnen slass faktiskt!

idag har vi varit riktigt dutkiga och varit ute och gatt i nastan 4 timmar! det var skont att rora pa sig ordenligt, men lite ont i fotterna har vi nu! nu pa kvallen har vi varit pa en restaurang pa stranden och eftersom det var minnesdagen av tsunamin idag tande de massor av ballonger/lyktor vilket var jattefint. Dock har det faktiskt varit en ganska jobbig dag, och stamingen har har varit ganska deppig och det ar sorgligt att se bilder och folk som sorjer dem som gick bort. Man har faktiskt fatt halla tillbaka tararna ett antal ganger! Man paminns om vad man har darhema sa idag har vi langtat hem lite!

nu ska vi kila tillbaka till vart rum och packa det sista eftersom vi aker vidare mot krabi imorgon! om det kommer nagon buss som stannar for oss vill saga... det aterstar att se!

angaende Orjan; vi har numera hittat hans bo, det ar bakom dar vattnet kommer i duschen (bra beskrivning vi vet men komme rinte pa ordet!) vi har bestamt oss for att han far vara i vart rum, men bara sa lange han haller sig i duschen sa vi vet vart vi har honom! ett knep for att inte skrammas av honom ar att prata med honom nar vi duschar sa det kan nog lata ratt roligt. vi gillar dock INTE nar han gommer sig bakom gardinen och vi har annu inte kommit pa nagot knep for att fa bort honom darifran, att kasta tofflor pa honom funkar inte iallafall!

puss&kram (forresten, vi vet att vi ar daliga pa att svara pa kommentarer, men det ar valdigt roligt att lasa dom iallafall sa fortsatt med att skriva :) )

Khao lak dag..

har tappat rakningen pa vilken dag det ar och orkar faktiskt inte rakna efter heller. Vi ar ju faktiskt pa semester! Det ar iallafall dagen innan julafton, sa mycket vet jag!

Felicia sitter just nu och skypar med sin man sa jag fick fortroendet att sjalv uppdatera bloggen idag! Det ar stort!
Dagarna gar pa som vanligt, solande badande och faktiskt en del promenerande ocksa! En sak som jag verkligen har blivit tillsagd att skriva om ar att vi joggade igar! JOGGADE! Det var riktigt mysigt, pa stranden i solnedgangen. Lite skillnad mot odlarsparet om man sager sa! Nar vi kom tillbaka till vart rum efter joggingturen gjorde vi faktiskt endel styrkeovningar ocksa! Vi vill ju helt overleva militartraningen som borjar nar vi kommer hem sa vi har faktiskt planerat att fortsatta med vart lilla traningsprogam har!

Maste skriva om en sa himla rolig sak som Nova (Ida och Frippes dotter) sa idag nar vi var och badade med henne i deras pool och en ganska... stor man gar forbi: Oj, vilken stor maaage! Synd att han var svensk och att han horde honom for det var givetvis inte speciellt kul for honom men vi bada skrattade sa vi grat, haha.

Imorgon ar det som sagt julafton och det ska vi fira med att skippa yoghurten fran seven-eleven och se om vi kan hitta nagon godare frukost, ta en thaimassage pa stranden och pa kvallen bli bjudna pa restaurang av Ida och Frippe! Imorgon kommer vi sakert att langta hem lite sa vi ska foroska hitta pa nagot kul sa inte hemlangtan blir allt for stor!

vi har forresten storskomtare bland oss.. igar nar vi var ute pa var lilla promend sager Felicia:
-alltsa, det ar sa misslyckat att jag ar fodd till en av jordens roligaste manniskor, ja och du ocksa, och sa finns det inga i varan omgivning som ar tillrackligt intelligenta for att forsta sig pa var humor!

det roligaste av allt var att hon var helt serios i sitt pastaende om hur rolig hon ar, haha.   

nu har vi forresten aven lite planer for den narmaste tiden:
sondag 27/12: aker till krabi harifran
mandag 28/12: tar en dagstur till Malaysia for att vi 15 dagars extra visum
tisdag 29/12-2 el 3/1: phiphi island igen
2 el 3/1: phuket
tisdag 4/12: koh chang

nu har ju inte alla vara tidigare planer gatt i las men ungefar sadar har vi tankt oss!

vi saknar er alla dar hemma, GOD JUL!

puss&kram

Khao Lak

Yes, vi befinner oss fortfarande i Khao Lak och dagarna flyter pa som vanligt... sol, bad och lasning pa stranden. Igar unnade vi oss ocksa en aloe vera massage samtidigt som vi lag och tittade ut over havet, inte helt fel. Vi har kommit underfund med att vara storsta problem har ar vad vi ska ata och vilken sida av kroppen vi ska sola. Jobbiga dilemman det dar. Livet har ar hart!

PS. Orjan is BACK.

Forresten kan ni forvanta er en rolig uppdatering om nagra dagar (om jag far skriva om det for Ebba). Sa hall utkik!

Khao lak & Odlan Orjan

tjoho!

som tidigare aviserat befinner vi nu oss i khao lak. Det verkar vara ett riktigt trevligt litet stalle och inte alls lika dott som railay. Har finns tillochmed kvallsoppna affarer! skamt-a-sidor, men railay var inget kul. Har finns iallafall lite att gora!

Vi kom ju hit igar eftermiddag och da hittade vi ett fint rum att bo i, som vi kopte for tre natter. Det ar egentligen inget "boende" utan en resebyra kan man saga som hyr ut nagra rum. Vi har iallafall egen toa och dusch, MED varmvatten!

Blir inte ett sa langt inlagg men maste beratta om igar kvall: vi satt inne pa vart rum och spelade kort. (Felicia hade tidigare upptackt en odla i badrummet som vi skramde bort med lite ljud). Samma(?) odla uppenbarade sig da pa vaggen och Ebba sager helt lugnt; Felle, vart husdjur har kommit tillbaka, odlan Orjan. Vi konverserar en stund och eftersom Felicia blev ganska upprord blir Ebba utnamnd till den mest lampade att foroska mota bort odlan. Basta alternativet vi kom pa for att fa bort den: kasta en karta pa den. Ebba kastar kartan och far sedan panik nar de ror sig och skriker den ljustaste jobbigaste tjejskriket som finns. Felicia gapar ocksa litegrann men behaller anda lugnet ganska bra. Vi bestammer oss for att hamta killen som visade oss rummet for att han skulle fa ta bort den. Han kommer med en sopkvast och borjar sopa ned den fran vaggen. Eftersom den springer nerat, springer den ocksa mot oss och panik utbryter verkligen. Felicia staller sig forst sa langt bort hon kan och hoppar sedan upp i sangen, och Ebba hoppar upp pa en stol. Nar odlan kommer mot henne skriker hon hysteriskt (fortfarande staendes pa stolen) : NEEEEEEEEEEEJ, INTE HIIIITAAAAAAT! pa svenska.. Tror inte att thailkillen hajjade riktigt men han skrattade at oss iallafall. Odlan sopades ut genom dorren och vi vagade tillochmed sova sen! Dock efter att ha kollat igenom sovsacken x antal ganger for att kontrollera att det inte lag nagot odla dari.

Idag har vi traffat Ida (Felicias latsassyster) med familj och Mamma Sassa hade skickat med dem lite tidingar och godis ner som vi fick, sa nu ska vi ga hem och lagga oss pa sangen (om det inte ar odlor i rummet vill saga) och lasa lite tidningar! Ar ganska trotta efter att ha lekt med Nova hela dagen ocksa!

kor forsiktigt hemma och skot om er. puss&kram

Vid Krabis busstation

Japp, har sitter vi just nu for att vi inte visste vart annars vi skulle aka. Eller, ja, vi visste inte att vi skulle hit heller, men tuktuken som plockade upp oss langs vagkanten nar vi sag lite vilsa ut, korde hit, sa ja har ar vi nu. Forresten ska vi till Burma ocksa! Inte idag, men vi maste dit om ungefar 10 dagar. Eftersom vara planer om Langkawi sprack, sprack ocksa vara planer om att klara oss utan visum i Thailand. Vi forsokte fixa visum idag, men det visade sig att det inte riktigt var lika latt som vi trodde. Vi trodde man kunde kopa visum for 30 dagar, men tydligen gar det bara for 7 dagar, vilket gor att vi maste lamna landet och sedan komma tillbaka for att fa vistas har och INTE hamna i fangelse (eller boter). Darfor blir det alltsa Burma for var del! Det blir nog bra det med. Det verkar faktiskt ganska enkelt och det kan vara roligt med lite spanning i tillvaron. Allting ska ju inte ga som pa rals!

Idag har vi bestamt oss for att ta bussen till Khao Lak. Planerna om Phang-nga la vi at sidan eftersom det tydligen inte finns nagra strander dar... Har vi namt att vi inte har nagon karta?!

Ha det bra!

Ps. Vi har inte fatt besok av nagra fler kackerlackor i vart rum, men igar spolade vi ner en stooor larv i avloppet. Vi som ar djurvanner, ja! D.s


Krabi, Railay beach, dag 2

Det hander inte sa mycket har, darfor har vi inte sa mycket att skriva om. Vi lagger upp lite (efterlangtade?) bilder istallet. Vi saknar Phi Phi!

Elefantridning i Phuket



Ebba fick salt i sin citronjuice!

Vart mysiga krypin pa Phi Phi



Bamboo island

Bamboo island



Vagar ni?

Phi Phi Viewpoint

"Kommer ju fran Rannaro. Ja, jag kanner ju inte kungen personligen, men de ar ju vanner till familjen"



Krabi dag 1

halloj igen! en eloge till oss sjalva for att vi ar sa duktiga med uppdateringen!

som det framgar av rubriken sa ar vi nu i krabi. ska vi vara helt arliga har vi ingen aning om hur det ar for direkt nar vi kom hem var det mat som gallde, darefter massage och sedan till hotellet och skriva pa vara listor, almenackor, dagbocker och allt vad vi har. kanner oss som sma nordar dar vi sitter och raknar och fyller i och sorterar i ordning men det ar ju faktiskt roligt! vi har inte ens varit pa stranden! det far bli imorgon dag istallet. 

resan hit var lite lustig. det var ju farja fran phiphi till krabis farjestation eller vad det kallas, darefter bi len liten bit och sedan skulle vi vanta pa longtailbaten som skulle ta oss dit vi bor, railay bay. vi skulle vanta i 10 min och efter ungefar 20-30 min borjar vi bli lite hungriga eftersom det anda vi han kaka imorse var en smoothie och klockan borjade bli ganska mycket. iallafall sa satter sig da farjegubbarna och kakar lunch istallet for att kora ivag. tig ett bra tag till och sen fick vi kliva i baten, den star dar med motorn pa och puttrar ett ganska bra tag och till sist kommer en sista resenar som ocksa skulle med. killen som korde baten var langsammast i varlden och darfor tog det jattelang tid att aka hit. val framme kunde han inte kora anda in sa vi fick hoppa av dar vatten nadde oss till knana ungefar och ga ca 100 m in till stranden i vattnen. ebbas ena sko gick sonder vilket resulterade i att hon fick ga omkring som en luffare barfota pa vagen till hotellet och varken sanden eller asfalten var speciellt sval...

hoteller ser helt okej ut och nu har vi iallafalol bara bokat tva natter sa vi far se hur lange vi ska stanna. efter krabi ska vi aka till ett stalle som vi varken kan uttala eller stava till sa det far ni veta senare.

andra handelser under dagen:

*felicia fragar en kille i krabi hur lang tid det kommer ta innan var longtailbat aker, han stannar upp, kollar pa henne och gar sen darifran
* pa lunchrestaurangen ska felicia tala om att hon vill ha pasta carbonara sa hon sager det till serivitrisen som bara kollar pa henne likadant som batkillen gjorde. hon sager det darfor en gang till lite langsammare (inga stjarnor pa engelska har inte) och hon bara fortsatter kolla. efter ett lang tag kollar hon annu drygare och sager SPAGETTI carbonara. man fick alltsa inte saga pasta, utan spagetti skulle det vara
innan vi skulle ga ner hit hittade vi en trevlig lite kackerlacka i vart rum som vi slog ihjal med ebbas nya skor som vapen

nar vi satt och pillade med vara listor idag skrev ebba en nedrakningskalender och vi insag att vi har varit orta i arton dagar! pa onsdag har vi varit borta en tredjedelav resan vilket det inte alls kanns som! nastan lite panik nar vi inser att vi "snart" ska aka hem. vi misstanker att det beror pa att veckan pa phiphi var sa hiomla rolig och gick sa fort. 

nu ar det dags for lite kortspel!

puss&kram 

Sista dagen pa Phi Phi

For forsta gangen pa ungefar tva veckor var det inte klarbla himmel och stralande sol. Det har varit lite diosigt idag, men det har bara varit skont. For forsta gangen pa ungefar tva veckor har vi darfor inte svettats sonder hela tiden heller. Anda har vi nastan overgivit solstolarna pa stranden och ligger bara i vattenbrynet hela dagarna. Det behovs for att man ska klara en hel dag.

Nu ikvall ska vi ta det lugnt. Vi ska snart ga till Reggeabar och titta pa thaikickboxning. Det kan vara bra, man kanske lar sig nagra moves. Staller man upp och slass mot sin kompis far man gratis dricka, men det vagar inte vi. Dessutom ska vi upp tidigt imorgon.. redan klockan 9 gar baten till Krabi. Da borjar allt om pa nytt.. leta boende, hitta i omradet osv. Onska oss lycka till!

Ebba halsar till Annika att hon ska lasa sin mail!

Puss och hej leverposej (som de stavar har!)

phiphi dag 7

halla vanner!

inte for att gora er avundsjuka, men vadret (och allt annat) har ar helt underbart! det ar ca 30 grader bade i vattnet och i luften varje dag och jag tror att vi sammanlagt har sett... kanske 5 moln under hela veckan har! vi gor inte sa mycket mer an att ligga pa stranden, ata yoghurt och blasa haret och takflakten har, men det ar ganska skont! vi har ingen klocka pa dagarna sa vi ater nar vi ar hungriga, sover nar vi ar trotta och badar nar vi ar varma. sa himla skont att komma bort fran all stress! vet knappt vilken dag det ar!

idag bestamde vi oss for att stanna en natt till pa varat guesthouse som vi ju har borjat gilla! kanns trakigt att aka harifran nar vi precis har borjat komma in i allt och hitta osv. (ja, till och med jag, ebba, hittar! det ni) dessutom finns det valdig mycket trevliga manniskor har och det ar latt att lara kanna nya! men vi ar inte godtrogna och snalla och allt det vi inte far vara, lovar!

idag var vi uppe pa wiewpoint har och kan lova att vi svettades ihjal pa vagen upp1 2 km trappor + vag ratt uppat ar ganska jobbigt i denhar varmen! det var iallafall vart det nar vi val kom upp for det var verkligen en otrolig utsikt och man sag nastan hela on! vet att vi borde lagga upp bilder men internet ar sa himla segt har ute sa det far bli nar vi kommer in till krabi!

nu haller jag pa och svalter ihjal sa det ar dags att hoppa in i duschen och kila in mot "centrum" snart! hoppas ni har det bra hemma, saknar er (och pepparkakor med adelost pa!) 

Phi Phi dag 5

Annu en dag i varmen! Idag har varit en helt sinnessjukt varm dag! Vi intog vara vanliga platser pa stranden men det tog inte lang tid innan vi fick flytta in i skuggan. Vi som skulle kampa hart for brannan fick ta en liten vilodag fran solen. Idag har ocksa varit den absolut varmaste dagen i havet. Vanligtvis gar man ner i havet och blir blot, men inte avkyld, men idag var det sa varmt att man nastan svettades mer i vattnet an i luften. Det ar helt klart over 30 grader!!

Igar hade vi ocksa en trevlig dag och da fick vi verkligen se hur fint det ar haromkring. Vi hyrde en longtailbat av varldens sotaste tjej pa stranden; hon har lera i ansiktet, fingervantar pa handerna, jeansjacka, stumpor i flipflopsen osv, for att inte fa en enda gnutta sol pa sig. Ut pa havet begav vi oss sedan med henne, hennes man, och antagligen farmor/mormor och de visade oss alla fina stander och smooar runt sjalva huvudon av Phi Phi Islands. Vi akte bl.a. till en o som heter Bamboo island och den ar en ganska bra defination av sjalvaste paradiset; kritvit sand, TURKOST hav och fina hoga berg. De visade oss ocksa Maya Bay som ar den stranden som ar med i filmen the Beach. Vi snorklade i fina vikar och Ebba vagade ga i fast det fanns fiskar dar!!! Dock fick hon lite panik-kanslor nar hon tankte tillbaka pa det pa kvallen, men det ar smallar man far ta! Det var en helt ultimat dag med andra ord!

Idag nar vi satt och at frukost traffade vi aven varlens sotaste gubbe fran Sverige. Han har varit i Thailand 50-60 ggr och var tillbaka nu for att se hur langt de har kommit med uppbyggnaden av tsunamin. Vi satt ganska lange och pratade med honom och det var roligt att hora hans berattelser om hur det sett ut har innan och om alla han kanner har. Han bad oss att ga till ett hotell och halsa till agaren fran Mr Putt, som han kallar sig. Vi far se om vi hittar dit nagon dag!

Ebba vill att jag ska lagga till att igar nar vi skulle sova sa hon
- Usch det luktar rutten banan har inne...
Det gar en liten stund och sen sager hon:
- Det ar for att det ligger en rutten banan har inne!!!!!

 

 

 


phiphi dag 3

halloj pa er people!

idag har vi schtekt gaaaaanska duktigt pa stranden (haha!) det har varit jattebra vader och vi har varit tillrackligt fornuftiga att hyra ett parasoll sa att vi kan sitta i skuggan nar solen blir som starkast! inga dumma ungar ni har ni inte, modrar och fadrer! som sagt, hela dagen idag har spenderats pa stranden och vi tanker verkligen pa att ta in allt vi ser, for det ar verkligen otrooooliogt fint har! (och varmt!)

aven dagen igar spenderades pa stranden och dar hande en heeel del, haha. vi lag under vart parasoll och vilade. framfor oss hade vi lagt ut sana solmattor vi kopt tidigare pa dagen och en brittisk kille kommer da och satter sig pa felles matta. han sitter dar ett tag och sedan borjar han ta for sig mer och mer av mattan; plockar upp sin ryggsack, lagger upp en ipodhogtalare och aven dra mattan narmare sina kompisar. har inte skrattat sa mycket pa hela resan som nar vi skulle komma pa vad felicia kunde saga for att fa tillbaka mattan, haha! vi gick i och badade och nar vi kommer upp sager felle lite forsikigt; ursakta, men detdar ar min matta... varpa han svarar; jaha, men vi kan val dela? HAHA! vi dog. icke att forglomma att samma kille senare drog ner badbyxorna pa sin kompis sa han visade heeela paketet for heeela stranden. det verkar vara ett helt sjukt gang detdar, speciellt med tanke pa att han annu senare tyckte att det var en bra ide att bada i guldiga stringkalsonger :)

vi traffade aven nagra svenskar, (inte speciellt svart eftersom ung 80 % av alla har ar svenska) som vi at middag med och senare aven gick till strandbaren med. forsta kavllen vi inte satt  inne och spelade kort! iof spelade vi kort med dom ocksa men det behover vi inte latsas om! 

vi trodde ju saklart att vi hade fatt lite kompisar men dom svek oss pa stranden idag :( haha! dock ar inte folk speciellt blyga har sa det finns alltid nagon att prata med!  

det vi glomde skriva igar var att pa vagen hit var vagorna ganska stora och en hel del vatten skoljdes upp pa oss som satt ute. ebba hade varit inne ett tag och precis nar hon gick ut pa dack igen kom en vattendusch som nastintill drankte henne och fick hennes klader att bli helt dyngsura. en engelsk kille som sag det skrattade sa mycket att han la sig ner pa golvet. sant far man bjuda pa!

tack for alla uppmuntrande kommentarer igar, dom behovdes och vi skrattar gott nar vi laser dom! ni ar sa sota sa!

nu ska vi duscha (kan behovas....), ata lite och sen far vi se om det blir stranden eller om vi far spela kort ikvall igen!

puss&kram (puss och hej, fran tva sma tjej (er))

Phi Phi Island dag 1

idag har vi anlant till phiphi och for att muntra upp oss sjalva valjer jag att skriva en positiv lista om "hotellet"

*det ar ingen risk att vi gar vilse i rummet
*vi har lart oss ett nytt satt att inreda, namligen; rakar gardinerna var trasiga sa ar det bara att knyta ihop dom
*nagon hade redan lagat halet i "fonstret" i badrummet med toapapper sa vi slapp gora det sjalva
*det finns ingen lampa vid spegeln sa vi slipper se hur vi ser ut
*vi kommer inte att frysa pa nattterna
*man kan duscha och ga pa toa samtidigt om man nu skulle vilja det
*plattorna i taget ar faktiskt ganska fina
*det kommer antagligen att flakta genom vaggarna pa natterna sa vi inte svettas heller
*vi kommer att se massor av den fina on eftersom vi helst inte vill vara pa hotellet
*vi kommer inte branna oss i duschvattnet eftersom det ar iskallt

arligt talat ar varat hotell inte sa frascht och vi gjorde misstaget att betala for hela veckan pa en gang, innan vi sett rummet (som givetvis inte sag ut som pa bilderna, men det borde vi ha raknat ut) sa vi lar fa bo kvar dar hela veckan! sjalva on ar iallafall jattefin och nar vi hade fatt lite mat i magen och legat ett tag pa stranden kanns det lite battre, aven om vi bada idag har langtat hem lite granna! saknar att kunna duscha och kanna sig REN! ska forsoka spendera sa lite tisd som mojligt pa rummet och desto mer pa stranden. planerna ar att iallafall en gang ta en dagstur och aka till de lite mindre stranderna som ska vara annu finare!

nu ska vi ga och se om vi kan hitta nagonstans att ata lite och sen kanske vi gar ner pa stranden igen. nagon slags strandvaska och en bikini till felle skulle behova inhandlas eftersom hennes haller pa och ramlar isar.

telfonerna har ingen vidare sandning har ute och speciellt inte i vart rum, sa att fa tag pa oss kan vara lite svart just nu. ni far helt enkelt prova!

ha det sa bra alla dar hemma, vi saknar er (och vara rum!)

Elefantridning!

Idag var allsta den stora dagen kommen... dagen da vi skulle rida pa elefanter for forsta gangen! Det blev en ovanligt tidig uppstigning idag eftersom vi skulle med bussen halv 10 (annars har det ju blivit sa att vi ligger och segar i sangarna anda till 12 om dagarna), men vi hoppade glatt upp, spanda infor det kommande aventyret. 20 i 10 stod vi fortfarande utanfor vart lilla hotell, och ingen hade kommit och hamtat oss. Hade de glomt oss, undrade vi? Som tur var hade vi ett nummer till researrangoren som vi kunde ringa, och efter ett tag kom en nastan fullproppad buss och hamtade upp oss. Hade vi inte ringt hade vi nog fatt sta dar hela dagen. Chaufforen ursaktade sig namligen sa manga ganger sa att det var ganska uppenbart att de inte hade kommit ihag oss.

Val framme vid "elefantfarmen", var jag och Ebba de forsta som fick hoppa upp pa en av elefanterna. Det ar svart att tanka sig hur stora de faktiskt ar, men de ar GIGANTISKA. Vi fick sta i ett litet hus och ga pa den darifran, annars hade vi aldrig kommit upp! De ar inte som en shettlandsponny direkt! Nar sjalva ridningen tog fart satte var elefant, Mickie, ivag mot djungeln och bade jag och Ebba drabbades av lite latt panik. Djungeln... ar inte det lika med ormar? Ormar.. boaormar, anakondor, skallerormar..?!?!? Vi blev sa skraja att vi var tvugna att fraga var elefantforare om det fanns ormar dar, men han forsakrade oss om att de bara skulle finnas sma som ringlade pa marken, inga stora som kunde ramla ner fran ett trad och doda oss. Harligt!

Vi fick rida i ungefar en timme och under den tiden hann vi aven se pa nar Mickie drog bort ett helt trad fran marken och kakade upp det, samt tog vatten i snabeln och sprutade ut det. Vid slutet av ridturen hoppade var elefantforare av och jag och Ebba fick satta oss framme pa huvudet och rida. Det var roligt men lite stickigt i benen!

Resten av dagen har vi bara legat pa stranden och haft det skont. Det har varit klarbla himmel och stralande sol, vilket ocksa har borjat satta sina spar. Snart ar vi pepparkakor! Imorgon lamnar vi Phuket och aker till Phi Phi Island.. vi skriver mer darifran!

Puss och kram till er darhemma!

phuket dag 4

IMORGON SKA VI RIDA PA ELEFANTER! det ska verkligen bli sjukt kul och bada langtar jattemycket! det anda vi ar oroliga for ar om vi ska rida i "djungeln" att ormar ska trilla ner pa oss, eller att guiden ska saga, som felicia uttryckte det,: "..and that is a boa-snake" hur som helst sa kommer det nog bli otroligt roligt!

idag har varit en bra dag, om man bortser fran starten... jag vaknade ungefar kl 9, gick och kollade ut genom balkongdorrarna och sag att det var mulet, saklart. hade stallt klcokan pa 9.30 sa nar den ringde sa snoozade vi, ett antal ganger och slutligen stangde av klockan. vilket ledde till att felicia vackte mig 11.40 och talar om att klockan ar just 11.40. brydde mig inte sa mkt eftersom det anda var molningt men nar hon sager att vi ska checka ut kl 12 (som jag helt hade glomt bort) blev det ratt bra fart kan man saga. sakerna hade vi inte hunnit plocka ihop an och nar bellyboy'en knackade pa 5 i 12 for att ta vara saker stod felle med tandborsten i munnen och jag stod och holl pa att ta pa mig bikinin... men precis kl 12 checkade vi ut iallafall. gick tvars over gatan till vart nuvarande boende; golden beach hotel. ett enkelt rum med dusch och toalett, som verkar vara helt okej!

glomde bort att beratta igar, vagarna var valdigt hoga sa det fanns en del som surfade, bland annat en indianmalad gubbe som var omrking 65 ar, haha. stencool!

idag pa stranden var det valdigt varmt sa vi satte oss i vattenbrynet sa vagarna skoljde over oss, vi satt dar ganska lange sa man fick ju sand bade har och dar och nar jag reste mig upp holl jag pa att tappa mina trosor eftersom dom var sa tunga av all sand som fanns i dom! hade varit lite jobbigt med flashande tva dagar i rad...!

pa sondag tar vi baten till phiphi island och hur lange vi ska stanna dar far vi se. trakigt att hora att det ska vara sa overexploaterat men vi far val se om man kan hitta nagot fint stalle. att hora svenska fran varannan person man moter ar inte sa kul faktiskt.

vill ocksa bara ta tillfallet i akt att saga till william att jag ar valdigt lugn och skotsam! jag hittar inte pa nagot strul alls och du behover inte oroa dig! haha.

for origt sa gar inte matten sa bra har nere, vi har stora problem med att rakna ut vad saker kostar da vi maste anvanda oss av bade ganger och delat!  ett exempel fran igar:

jag: med vad ar 30*50....?
felle: meeh! 80 000 saklart! (tittar pa mig som om jag ar dum i huvudet)
jag: felicia.. 30*50 ar INTE 80 000! 30+50 ar 80!
felle: hehe, just det.. men vadar det da?
jag: 150 000 saklart!


puss&kram / ebba (felle halsar!)





Phuket dag 3

Klockan 02.15 igor natt:

"This is the reception, Hello, Can I help you?"
"Hi...I'm calling from room number 136 and we just woke up because we heard som strange sounds outside our room.."
"
What is happening in your room?"
"Nothing, we just heard something outside.. Could you send someone up to check if there is somebody here?"
"Okay, haha."

Haha vi ar minsann ett par riktiga tuffingar pa resa! Igor vaknade vi alltsa av att nagonting lat utanfor vart rum och vi blev jatteradda. Forst ville ingen av oss ga ut och kolla vad som lat, men tillslut gick vi tillsammans, forsiktigt och oppnade dorren for att kika om nogon var dar. Det var helt tomt. Anda kunde vi inte slappna av, sa vi ringde alltsa receptionen for att vi ville att de skulle skicka upp nagon for att kolla om det kanske stod nagon mysko typ nagonstans och gomde sig. Efter ett tag ringde de upp och sa att det inte fanns nagon dar, och att det bara hade latit fran rummet bredvid. De skrattade ocksa lite at oss eftersom vi ar ett par riktiga chickens, men det kandes battre att vara pa den sakra sidan! Dar bjod vi dem pa dagens roligaste ocksa!

Idag har varit en skon dag som vi har spenderat pa stranden med sol, bad och standpingis. Vi har hoppat som sma barn i de stora vagorna, och da lyckades aven Ebba bjuda pa dagens tabbe: boob-flash sa att alla pa stranden kunde se hennes behag. Roligt tyckte jag! Idag har vi aven sett till att vi har boende har i Phuket fram till sondag, da vi planerar att aka till Phi Phi Island istallet. Vi har aven insett att vi har raknat fel hela tiden nar vi har forsokt rakna ut vad bath ar i svenska kronor; vi har bott mycket billigare an vad vi har trorr! Positiv overraskning!

Nu har vi ocksa skaffat thailandska nummer, vilket gor det mycket billigare att smsa och ringa oss. Vara nummer ar:

Felicia: +66832807335
Ebba: +66832808034

Nu ska vi ga och ata mat. Undra om man ska ta en kyckling med vitlok och peppar... eller det kostar ju 20 kr. Det ar ju dyrt!

Puss och hej

phuket dag 2

idag: hade stallt klockan pa tio for att ga till stranden. tittar ut genom balkongdorrarna och ser att det ar helt morkt och gratt ute. bestammer oss for att ta sovmorgon och sover till 12. oppnar balkongdorrarna, marker att de har solskydd, inte alls graott och regnigt ute. inte stralande sol dock men lite dis var bara bra den forsta dagen pa stranden med tanke pa vart inte allt for soltaliga pigment!

nu ska vi strax kila ut och ata nagot och imorgon blir det stranden igen. Har fatt galet manga myggbett som inte alls ser frascha ut och handanefter ska vi (speciellt ebba) dranka oss i myggmedel.

precis innan vi skulle somna igar:

felle: oj, vad ljust det blev nu!
ebba:.. sahar har det ju varit hela tiden?
felle: jaha, det kanske var for att jag oppnade ogonen!

mamma annika: ta hand om harald!
felicia halsar att hon saknar att spoa william, dennis och sassa i yatzy!! hon ar baaaaast po yatzy!!
hejjpa!

(forresten, dagens roligaste idag vad nar felle skulle kliva av sin solstol och fastnar med foten i armstodet och istallet gor ett fint fall ner fran den :) )



nagon som har tips pa vart man kan bo har nere? overallt i sodra thailand gar bra! med sa lite turister som mojligt och dar det ar ganska lugnt!

I PHUKET

nu ar vi framme i phuket =) flygningen gick pa 1.15 sa det var jattesmidigt :) felle vill sarskilt skirva att vi fick extra benutrymme sakallad legspace!  sa himla skont att komma hit! nu bor vi pa ett ganska fint hotell dar vi ska bo i tre dagar. vi har inte hunnit se sa mycket an eftersom vi kom ganska sent och nu ar klockan 11.20 sa snart ar det laggdags!

imorgon hoppas vi pa att vi kan ligga pa stranden hela dagen, sa snart ska vi kila och kopa strandtennis :) 

vi vill bara tala om att vi inte alls ar fegisar som vissa har pastatt men man blir inte sugen pa att ata nar all mat luktar skit! igar at vi dock pa en indisk "restaurang" dar det faktiskt var gott! idag at vi thaimat for 25 kronor sa tyst pa dig broder. 


tanker pa er darhemma

puss&kram
 


RSS 2.0